Az akvamarin hatása

Az akvamarin hatása

Az akvamarin hatása: ebben a bejegyzésben az akvamarin hatásairól olvashatsz, és érdekes dolgokat tudhatsz meg erről a csodálatosan szép, tengerkék színű ásványról.

A következő témákat öleli fel ez a cikk:

  • Mi az az akvamarin?

  • Honnan származik az akvamarin neve?

  • Honnan ismerheted fel az akvamarint?

  • Az akvamarin spirituális hatása

  • Mire használják az akvamarint?

  • Neked ajánlott akvamarin ékszerek, akvamarin karkötők a Különleges Gyöngyékszerek webáruházból

Mi az az akvamarin?

Az akvamarin egy csodaszép, világoskék színű ásvány. A berillek közé tartozik. A berillek legértékesebb tagja a smaragd, ezt követi az akvamarin. Berillium- és vastartalmú ásvány.

Honnan származik az akvamarin neve?

Az akvamarin a tenger kékjéről kapta a nevét. (latinul: aqua= víz, mare= tenger)

Akvamarin ásványgyöngyök
Akvamarin ásványgyöngyök

Honnan ismerheted fel az akvamarint?

Az akvamarint a világoskék színéről ismerheted fel.

  • Az akvamarin lehet tejszerű világoskék, és lehetnek benne zárványok.  Opálos ásvány. Nagyon szép pasztell világoskék színű ásvány, és közepes árkategóriájú- azaz nem a legolcsóbb, de szerencsére nem is megfizethetetlen.

Érdemes megbízható helyről vásárolni, hogy ne hamisítványt kapj a valódi akvamarin helyett, például  jóval olcsóbb, világoskékre festett gyöngyöket. A gyanúsan olcsó ár mindig fel kell vesse, hogy valóban ásványgyöngyöt kapsz-e, vagy utánzatot. Az akvamarin nem megfizethetetlen ásvány, de a túl olcsó ár- akár egy ékszert vásárolsz, akár egy követ-  fel kell vesse a hamisítvány gyanúját. 

Az akvamarin hatása
Az akvamarin hatása

Az akvamarin spirituális hatása

Az akvamarint nagyon régen ismerjük, már a római császárok is nagy becsben tartották.

Régen azt tartották, segít megkülönböztetni a barátot az ellenségtől, az igazat a hazugságtól. Azt is hitték, jó emlékezőtehetséget  és tisztánlátást ad.

A kék szín a kristálygyógyászatban megnyugtat, tisztaságot hoz, segíti a kommunikációt, az önkifejezést.

Akik hisznek az ásványok spirituális erejében, azt vélik, az akvamarin szellem kristályaihoz tartozik. A szellem kristályai az Egységes Tudatot hordozzák, kapcsolatban állnak a Lélekkel és a Szellemmel. Ideálisak a lélek gyógyítására, és összhangba hozzák lelkünket jelen életünkkel. Összekapcsolnak bennünket a Földanyával és a Felsőbb tudattal.

Az akvamarin csökkenti a félelmet és a stresszt, engedi, hogy halld lelked hangját.  “Elmossa” az érzelmi feszültséget, mint a víz. Lehűti a felfokozott érzelmeket, így nyugodt lelkiállapotban tudjuk kifejezni mondandónkat.

Lezárja a befejezetlen ügyeket, segíti az önkifejezést.

Az akvamarin arra tanít, hogy vállaljuk a felelősséget saját Énünkért. Egyenessé, dinamikussá, kitartóvá és sikeressé tesz bennünket.

Segít elnyerni az Angyalok és a Felsőbb lények támogatását.

Az akvamarin csakrája a Torokcsakra és a Harmadik Szem csakra, ezeket hozza egyensúlyba.

Azt tartják, aki izgul nagyobb közönség előtt, és elő kell adnia, az akvamarin segít az ezzel járó stressz elűzésében, és a torokcsakra kiegyensúlyozásában, így nyugodtabban fogunk előadni. Ezt az is segíti, hogy megnyitja az önkifejezés útjait, könnyedséget és higgadtságot ad. Ha prezentálnod kell, viselj akvamarin karkötőt, vagy szoríts akvamarin kristályt a kezedben előadás közben, és menni fog, hidd el! 🙂

Ha pedig a homlokod közepére helyezed, a Harmadik Szem csakrádra hat, így szabadabban érzed magad, és tudatod kitágul.

Akvamarin- ékszerek
Az akvamarin hatása remekül érvényesül akvamarin- ékszereken keresztül. Ezeket a karkötőket megvásárolhatod a webáruházban! Keresd az Akvamarin kategóriát a jobb oldalsávban!

Mire használják az akvamarint?

Az akvamarinból  medálokat, gyűrűket, karkötőket készítenek. Nagyobb darabokból, oszlopokból használati tárgyak is készülhetnek, és múzeumokban is találkozhatunk velük, ásványkiállítás részeként. Nagy neves üzletek, divatáruházak szívesen használják a nagyméretű akvamarin- kristályokat kirakati dekorációnak, hiszen az akvamarinnak az a sajátossága, hogy nagyobb oszlopokban, táblákban is kristályosodik, ami igazán különlegessé teszi. Aki meg tud vásárolni egy nagyobb tömböt, szívesen “villog” vele, hogy neki ilyen is van. 🙂

Neked ajánlott akvamarin karkötők a Különleges Gyöngyékszerek webáruházból, kattints az ékszer nevére vagy a fotóra!

Akvamarin- regalit karkötő ridikül charm-mal

Akvamarin- regalit ásványkarkötő ridikül charm-mal

Remélem tetszett ez a cikk az akvamarin hatásáról. 🙂 Ha igen, várlak a Különleges Gyöngyékszerek blogján, ahol más ásványok hatásairól is olvashatsz.

IDE KATTINTS, ha ásványok hatásairól szeretnél olvasni!

Források:

Wikipedia- Akvamarin

www.gemselect.com

Photo credit: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Amphibol

 

 

Szólj hozzá!